Израел обяви, че изпраща обратно в Газа всички работници, които са

...
Израел обяви, че изпраща обратно в Газа всички работници, които са
Коментари Харесай

Израел връща работниците от Газа и „прекратява всякакъв контакт“ с анклава

Израел разгласи,  че изпраща назад в Газа всички служащи, които са оттова и бяха блокирани в еврейската страна след офанзивата на „ Хамас “ на 7 октомври, както и че " прекъсва всички връзки " с територията, следена от ислямистката организация, съобщи Франс прес.

„ Работниците от Газа, които са били в Израел в деня на началото на войната, ще бъдат върнати назад в Газа “, се споделя в изказване на израелския кабинет по сигурността.

Като цяло „ Израел прекъсва всички връзки с Газа, няма да има повече палестински служащи от Газа “, акцентира кабинетът.

Около 18 500 поданици на Газа са имали разрешителни за работа в Израел при започване на войната, съгласно „ Когат “, органът на израелското министерство на защитата, който надзирава цивилните действия в палестинските територии.

Потърсен от Агенция Франс Прес, „ Когат “ не даде незабавно броя на служащите от Газа, които са били в Израел при започване на спора. Става дума за към 4000 души, съгласно израелските медии.

Ивицата Газа е обект на непрекъснати удари на израелската войска в отговор на офанзивата на „ Хамас “, в която, на 7 октомври в Израел починаха минимум 1400 души, основно цивилни.

Ответните удари в Газа взеха повече от 9000 жертви, най-вече цивилни, от началото на спора, като специалистите на Организация на обединените нации оцениха през вчерашния ден, че палестинският народ е „ изложен на сериозен риск от геноцид “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР